söndag 29 november 2009

Att duscha eller inte duscha...

I torsdags kom det hit ett par hantverkare och gav oss ett kulledat kökskransmunstycke samt ett nytt duschmunstycke. Dessa nya munstycken ska vara bättre för miljön eftersom de blandar upp vattnet med små luftbubblor så att det inte går åt lika mycket, samtidigt som vattnet känns "mjukare".
That's all well and good, tänkte vi, plus att nya duschhandtaget är stort och vitt och blankt och allmänt mycket finare än det gamla. När jag påföljande dag tog mig en dusch fick därför två ganska otrevliga överraskningar. För det första betydde tydligen de här nya luftbubblorna i vattnet att det inte går att få något som helst tryck hur mycket man än vrider upp kranen, och för det andra låter det så högt att det fullkomligt ringer i öronen när man duschat klart. Detta är extra irriterande om man försöker tvätta håret. Som tur är tvättar jag ju bara håret någon gång i veckan så jag behöver ju inte lida så länge i duschen varje dag, men det är ändå såpass illa att jag och Nicke redan kommit fram till att ett nytt duschmunstycke är av ganska hög prioritet. Pengar vi absolut inte vill lägga ut, men det kanske är värt det för att slippa det dagliga lidandet?
Nu vet vi i alla fall bättre än att ha en dusch som blandar in luftbubblor. Jag föredrar att duscha i vatten.

torsdag 26 november 2009

Ta-dah!

Jag blev klar med tummarna igår, och fäste alla trådar så nu är vantarna klara! Såhär fina blev dom:
De ser lite extra knöliga ut på bilden, jag får nog ta en ny efter att jag har blött och torkat dem, men det är ju också det första jag tvåändsstickat.
Garnet är som sagt Kauni EK, jag hade ett nystan på 140 g hemma som jag köpte en gång i våras och sedan dess inte kommit mig för att sticka något av, men jag har nästan halva nystanet kvar så det problemet kvarstår. Mönstret fick jag från häftet "Tvåändsstickning grunderna" av Berit Westman, ett jättebra häfte för alla som vill lära sig tvåändssticka, många och tydliga bilder som man kan följa. Det funkade ju för mig i alla fall :)

Idag har jag varit och fikat med Linnéa (=Karlbergskan) på Café Garbo, det var ju väldigt länge sen sist för vår kontakt har ju varit nästan lika sporadisk som mitt bloggande, men trevligt var det. Vi pratade om skola, jobb och framtidsutsikter, och jag visade bilder på mina katter. Jag kan ju helt enkelt inte låta bli. Så tog vi en liten promenad ner till Strikk för att se om de hade mjölkgarn (något jag precis lärt mig existerade), vilket de inte hade, attans. Och jag måste ju fbli frisk nog att ta mig i kragen och börja träna igen, jag vill ju börja träna igen, speciellt nu när jag pratat med Linnéa som "praktiskt taget bott" på sportlife :P Den som ändå kunde säga det. Men så är det ju också, ju mer man har att göra destu mer hinner man med.
Imorgon ska jag åka in till Alingsås, ska vara barnvakt igen, och på lördag blir det fest. Härifrån ser helgen lovande ut :)

tisdag 24 november 2009

Spygröna skogsgröna vantar

Så här långt har jag kommit på de tvåändsstickade vantarna:


Alltså bara tummarna kvar! De kanske kan hinnas med imorgon, man vet aldrig...
Tvåändsstickningen tar ju bra mycket längre tid än vad jag är van vid, men det blir ju åh så fint också. Även om garnet, Kauni effekt färg EK (stickar som det står att man ska när man tvåändsstickar, med en tråd från vardera änden av nystanet), kanske lämpar sig bättre till sjalar å dyl. än vantar. Men jag tycker att det blir fint hursomhelst, mönsterränderna på ovansidan tycker jag är jättefina, mycket mer variation än vid vanlig stickning. Så det var den uppdateringen, nu kommer en länk för er stickintresserade: Annas Garndrömmar lottar nämligen ut ett jättefint garn för att fira 100.000 besökare. Det ni.

måndag 23 november 2009

Vilken helg!

En aning ironi i titeln kanske, men jag har haft en bra helg. Min faster Lilian fyllde 60 år för ett litet tag sedan, så i lördags arrades det födelsedagsmiddag för henne hemma hos min andra faster, Gun-britt. Här tänker jag ta tillfället i akt och leka modebloggare:
Blusen är från H&M, köpte den i våras för en knapp hundring så det är faktiskt bara andra gången den används, kjolen är i brun sammet och sydd av min kära mor för sisådär en 20 år sedan. I love! Sen hade jag tänkt ha mina naturvita platå-vagabondisar, men vädret tillät tyvärr inte. Hursom så var jag väldigt nöjd med kvällens look (som toppades av mitt dior-läppstift positive red, och min nya bruna ögonpenna från ACO, också den fick jag av mamma:))
Så inte förrän idag kom jag hem från alingsås, tidigare idag var jag nämligen barnvakt åt min söta söta syster Anna. Ja jag tror nog att jag måste slänga in en bild på henne med:
Visst är det så man smälter? Stickningen har av den här anledningen stannat upp litegrann under helgen, men här kommer ett par bilder på den än så länge:
Ja det var nog allt för ikväll, nu ska jag se på avsnitt 4 av Ullared och kanske sticka något varv innan jag går och lägger mig.

onsdag 18 november 2009

Så var det dags igen

Tänkte göra ett nytt försök med den här bloggen, verkligen gå in för det och omvandla den så smått till en blogg om stickning. För let's face it, det är främst det jag sysslar med på dagarna, och jag tycker det är intressant att läsa andras stickbloggar (jag känner mig så enormt töntig ibland, att jag tycker det är så roligt som jag gör blir lite pinsamt eftersom ingen av mina vänner delar detta mitt brinnande intresse) så någon som hittar hit kanske tycker det är kul att läsa min.
Så snart ska jag fixa bilder på det jag gjort hittils i höst, åtminstone det jag gjort till mig, det vore nog lite risky att lägga upp julklapparna här, speciellt eftersom jag vet att min syster (är den enda som) läser min blogg :)
Jo, jag tror att det skulle kunna bli något av det här.

Just nu så sitter jag i soffan med en dundrande förkylning, tvåändstickar och lyssnar på regnet.