tisdag 30 mars 2010

Aprilsockor

Första sockan i april-paret är klar, det är det tredje mönstret jag försökt mig på med det här garnet, och jag tycker det gör sig ganska bra, sen att bilden är ganska crappy, det är ju en annan femma.
Har jag nämnt att de senaste 2 helgerna varit stört roliga förresten? Jag vågar nog påstå så mycket som att det har varit de bästa två gasquer jag varit på. Sen är jag ju den första att medge att sällskapet gjorde mycket. Förra lördagen var det radioaktiv gasque med Fanny, sjukt kul, och i fredags var det Kalle och chokladfabrikensittning med påföljande godisgasque (med måttligt mellanfestande på basen av alla ställen...) med Robin, Fredrik å Viktor. Need I say att det var awesome rakt igenom? Nicke som toastade hade väl en annan syn på sittningen i sig, men jag tyckte det var skitkul.
Sen tycker jag att det finns ett citat som ganska bra beskriver mitt (och många andra tjejers, kan jag slå vad om) beteende vid en del tillfällen, och det är taget ur följande college humor film.
"In this species, selfdestructive instincts run deep."

Jorå, stämmer bra. Sen gjorde jag ju självklart inga av de dumma saker jag kanske ville göra just då, för att jag är smart, tänker framåt och har otrolig självkontroll.
Ibland vore det ju bara för skönt att vara kille och inte behöva tänka på något sådant, de verkar ju inte ha några särskilt komplexa tankar eller alls känna behov av att fundera över någon annans känslor heller för den delen.
Låter jag bitter?
Kanske lite, men förvirrad och irriterad hade väl egentligen varit mer passande attribut.

För att förskjuta alla liknande tankar har jag inlett projekt Beach 2010 eller sluta-vara-klen-och-börja-bygga-muskler. Detta innebär att det blir simning 2-3 ggr i veckan (med lite inspiration från Fanny) och (i teorin iaf, det här är väl inte första gången man börjat träna...) regelbundna besök på kvartersgymmet, som vi precis har upptäckt, det är litet, idéellt, gratis för oss som bor här och öppet 18-20 varje dag. Att gymma har ju aldrig varit min grej, mest för att jag inte är särskilt stark utan mest känner mig bortkommen på gym, men nu har vi varit där två gånger och de som varit ansvariga har varit supertrevliga.
Så nu ska vi se om det inte kan bli lite muskler här, jag har fått höra flera gånger den senaste veckan att jag har bra med potential, och det känns ju ganska peppande.
Men, imorgon förmiddag blir det simning, så nu är det sovdags minsann.

Go'natt på er

lördag 27 mars 2010

Saker jag älskar:
1. När man ska hem klockan tre på morgonen och bara behöver vänta fem minuter på bussen.
2. Att komma hem till en mysig säng och en kopp varmt att dricka efter en kväll på gasquen.
3. Gasquen ;)

onsdag 17 mars 2010

Jaha

...då var det tenta på fredag då. Och omtenta den 19:e, lutar det väl åt också. Fan.
Organisk kemi handlar det om den här gången, det vill säga kolväten och åter kolväten, ämnesomsättning och jag vet inte vad (jag vet faktiskt inte riktigt vad, därav den misstänkta omtentan, men man vet ju aldrig, ytterligare en dags fokuserat plugg så kanske jag kan skrapa ihop poäng till ett G).
Sjukt surt är det i alla fall.

lördag 6 mars 2010

Btw

...så köpte vi en bänkdiskmaskin idag. Gött.

Vårdepression

Idag kändes det verkligen att våren är på väg.
Strålande, värmande sol, och luften riktigt smakar vår. Då kommer såklart vårdeppressionen som ett brev på posten. Jag är totalt omotiverad till att göra någonting (vilket inte hjälps av det faktum att jag har en ansenlig mängd kemiskit att plugga in).
Samtidigt som jag längtar något enormt efter att våren ska komma på riktigt och jag får lägga av mig vinterjackan, slipper långkalsongerna (som jag för övrigt använt varje gång jag gått utanför dörren, sedan oktober), och då jag äntligen kan börja använda skor med klack igen!
Jag vill byta frisyr och garderob till våren, komma ut som en fjäril ur den här vinterns kokong.

Jo mina vänner, det finns mycket jag ser fram emot, men just nu känns allt det där så oändligt långt bort. Först väntar deppression och tenta i organisk kemi. Kan hända att de går hand i hand de där två? Den här dagen har i alla fall spenderats i ett tillstånd av tidig tentaflykt, dvs jag har gjort allt för att inte behöva göra det jag borde, och mölat i mig en massa godis. Blä.

Stickningen är väl det som jag inte försummat i min milda apati, jag har stickat mig ännu en wurm, börjat på ett lite hemligt projekt och stickat en halv tröja. Den rosa minikoftan ska nu bara blockas och sys ihop, liksom Aeolian. One of these days kanske det också blir gjort.

Jodå, jag ska hålla modet uppe och kommer nog igång till och med med pluggandet, om jag bara tar en liten liten bit i taget. Skärpning, helt enkelt. Och mina nästan-helt-klara projekt ska avslutas innan 11:e april minsann, för då åker vi till Nice igen. Om inte tidigare så kommer jag då kunna använda ljusa fina vårkläder och höga klackar.