tisdag 27 april 2010

Bra dagar

Hej allihop!

Nu var det ett tag sen sist, och det har hänt saker må ni tro!
Jag fick mot all förmodan godkänt på min kemitenta (vilket var enormt skönt eftersom jag var fast nere i Nice då omtentan skulle skrivits) vilket betyder att jag är klar med kursen!

Otroligt skönt, jag har kommit till den insikten att läkaryrket antagligen inte är för mig, eftersom jag fått plåga mig igenom både kemin och biologin, och nog inte är sååå mycket av en people-person egentligen. Så dagen innan sista ansökningsdatum till högskolan kände jag att det var dags att omprioritera.
Jag flyttade upp teknisk matematik till första platsen och läkarutbildningen åkte ner till andra.
Det känns helt och hållet jätterätt, och jag längtar verkligen till att få börja på Chalmers till hösten. Till dess håller jag till godo med sommarmatten. Jag hade glömt bort hur kul det kan vara att plugga något som man faktiskt är intresserad av. I like.

Vi var ju också nere i Nice och hälsade på kombons morfar, ett besök som blev tre dagar förlängt på grund av all aska som for omkring över Europa, men vi lyckades iaf ta oss hem via Oslo till slut. Och jag missade inte en enda dag på jobbet. Jag skulle kunna skriva volymer om all den goda mat vi åt, hur soligt och varmt och somrigt det var där nere och hur lyxigt vi hade det, kanske kommer ett sådant inlägg längre fram, men nu tänkte jag börja med ett nytt stickprojekt!
Jag var precis inne i stan; efter att ha sett på Strikks hemsida att de fått in Malabrigo Lace var jag tvungen att åka in och titta, känna och, ja, köpa. Det blev Malabrigo lace i en fantastiskt mumsig tuggummirosa färg, Shocking Pink 184. Garnet i sig är helt otroligt mjukt och ska bli en härlig ny vårsjal hade jag tänkt, en swallowtail faktiskt (eftersom jag verkar vara den enda på ravelry som inte stickat en sådan än). Dödergöks sådan är den stora inspirationen.

Då sätter vi igång då :)