onsdag 24 februari 2010

Mat

Jag har ju ganska lätt för att lämna över allt vad matlagning heter till Nicke, men ikväll var det häfv så då får jag fixa min egen mat; Falukorv i ugn med potatis, mums :)

Tillbaka till stickandet: igår svängde jag in på 2knit och fyndade 10 nystan drops silke-alpacka färg 7320 för bara 310 kr! Riktigt lyxgarn så jag kunde inte motstå, tänkte mig den här koftan fast med långa ärmar om garnet räcker till det. Annars hade jag gärna stickat den här fina jackan, men det hade gått åt 18 nystan och det blir en redig summa även med den här rean...

Hursomhelst så tror jag det blir bra med koftan, helst vill jag ju sätta igång med den direkt, men jag stickar ju redan på en kortärmad kofta och ett par strumpor och jag har fortfarande inte fäst och blockat min aeolian, så lyxkoftan får vänta ett litet tag tills jag avslutat något annat.

Idag har jag inte ens hunnit ta upp en stickning, först så var det labb i skolan och sen hade jag tid hos Ed för att förnya min övre dermal. Smycket som migrerat ut var av en äldre generation, så vi får se om den senaste håller sig kvar bättre. Gött att få det gjort igen i alla fall, men allt som allt har den här månaden varit en rejäl smäll mot plånboken. Fast det har bara gått till bra saker såklart:)

onsdag 17 februari 2010

Bränner broar

och känner mig som världens största mupp.

söndag 14 februari 2010

Depp

Av anledningar jag inte tänker gå in på så är jag lite deppig just nu. Jag studsar väl tillbaka om några dagar men just nu vältrar jag mig i självömkan. Det har faktiskt hänt en del på stickfronten ändå, jag har stickat färdigt min aeolian (dock inte fäst trådarna och blockat den så den kommer i ett eget inlägg senare när jag väl får tummen ur) och stickat bakstycket och ett halvt framstycke till mini-koftan Betty. Och imorgon är första kemi-tentan.
Som tur är har jag världens bästa syster som sms:ar in words of reason inom områden där mina egna tankar inte är så klara som de borde vara.
Och så har jag den här videon att titta på. Det blir en så gott som oslagbar kombo.

torsdag 4 februari 2010

Leos sockar

Beställningsprojekt åt Nickes lille kusin som blev klara för några dagar sedan men som jag glömt bort. Helt vanliga raggsockar, som förhoppningsvis passar en fyraåring:

Mönster:
Ett ganska standard sockmönster ur Ingelise allt om handarbete, storlek 25/26
Stickor:
2,5 mm rundsticka, 80 cm.
Garn:
Drops fabel färg 151, guacamole. Lite knappt ett nystan.