måndag 22 december 2008

Matlagnings-Alias

Min mormor fyllde år i helgen, så hela familjen åkte upp till Örebro för att fira henne.
Lördag kväll sitter vi inne i hennes vardagsrum och spelar en hemmasnickrad version av Alias: Ida beskriver sitt ord som "lagom" och gissningarna haglar:

"Mittemellan!"
"Ungefär!"
"Cirka!"
"Ungefär!!!"
"Lagom!!"
"Deciliter!"
"225 grader!!"

söndag 14 december 2008

En lördag

En helt vanlig lördagkväll och jag och Nisse är på väg mot busshållplatsen, då följande dialog tar plats.

Nisse: Emma, jag tycker att vi känner varandra så bra så jag känner att jag kan berätta det här för dig och ingen annan.
Emma: Ok?
Nisse: Jag är ju egentligen bög och kär i min kusin.
Emma skrattar: Ja det är klart.
Nisse: Men jag vet inte hur vi ska göra med sex och så.
Emma: Jag tror att det är det som kommer hända 2012; Ni har sex och universum imploderar.
Nisse: Gud tänker "Nej nu blev det för konstigt", och trycker på OFF-knappen eller?
Emma: Ja precis.

Så nu vet ni det folks, det är så det händer.

måndag 8 december 2008

Dance fucker dance


Jag var faktiskt och dansade igår; lussedansen, same as every year. Eller så. Men jag har ju lyckats få körtelfeber igen. Det går inte så bra för mig. Jag var så nöjd med mig själv nu det sista att jag har kommit igång med träningen och inte bara sjunkt ner i träsket av sysslolöshet och osunt leverne, men icke. Men jag försöker vara positiv, bra saker händer bra människor och Gud hjälper de som hjälper sig själva. Det händer ju så mycket bra saker också i mitt liv egentligen, men det hade varit lättare att va glad åt dom om jag varit frisk, kunnat jobba och fått pengar. Att vara pank hela tiden har tappat sin charm såhär efter 6 månader. Jag vill bara vara frisk så att jag kan jobba. Och rave:a. Det är som terapi, man kan släppa taget helt för en natt och bara dansa, inte tänka bara känna rytmen i kroppen.
Jag irriterar mig på så många saker, detta och min stora oro är väl det som står ivägen för min fullständiga lycka över hur bra livet är. Jag kan ju ganska mycket också, blev precis klar med min rosa benvärmare, väldigt lyckade om jag får säga det själv.
Idag är jag inne i Alingsås, innan dess träffade jag Isabell på en fika hemma hos mig innan hon försvann "hem" till knark-träsket Arvika igen. Jag kan inte förstå att folk lämnar Göteborg! Det är skiten liksom.