söndag 5 oktober 2008

Blackout




Skrivkramp.
Igår fick jag äntligen shoppa lite smink! Jag hade en ordentlig utekväll med massa vänner på sejdeln, aldrig varit där tidigare men jag kommer säkert tillbaka, lagom stort men gemytligt och väldigt passande musik. Ändå var nog dagens höjdpunkt min nya Diorshow Blackout mascara, 255 spänn på kicks. Har länge velat testa på en Dior-mascara enbart för att det känns så lyxigt, och jag är inte direkt den som kör budget när det gäller smink. Min ekonomiska situation tillåter för tillfället inte så stora utsvävningar, men vissa saker måste man få unna sig, och jag älskar att göra mig iordning för att gå ut eller på fest eller vad det än kan vara, allt matchande med kläder och smink, att fixa håret, allt.
Jag har ju skaffat bruna linser igen så jag utgår ifrån att det får mig att se ut som en riktig docka och kör klassisk, lite 50-tals inspirerad sminkning med markant eyeliner och mascara, svaga skuggor och starka läppstift. Jag måste nästan ha luggen uppsatt för att det ska fungera annars blir det för mycket i ansiktet, men nu har jag fått såpass lång lugg att det nästan bara är att putta den åt sidan. Åter till mascaran: Jag köper som sagt inte budget så jag kan nästan bara jämföra den med mascaror i samma prisklass, men den gav inte det jag väntat. Jag är ett stort fan av Lancômes mascaror, hypnôse och fatale är båda helt fantastiska, fatale ger sjuk volym medan hypnôse helt enkelt ger perfekta fransar. Långa, med riktigt bra volym, och den har en borste som jag bara älskar! Diors alternativ är godkänt, men borsten är klumpigare och ger inte samma volym som jag upplevde att jag fick av hypnôse, det blir även lätt lite klumpigare på fransarna. Förpackningen känns lyxigare, men det är inte samma klass på innehållet. Jag förstår varför folk gillar Dior, men är man ute efter en riktigt bra mascara så ska man lägga pengarna på Lancômes produkter. Om det däremot är lyx i vadagen man vill ha så tycker jag att Dior ger mer av det. 

Ett annat inlägg (ja, för ungefär 10 månader sedan) sportade en bild av ett u-r-gulligt armband med små muffins, jag har i stort sett gett upp på det, däremot har jag precis upptäckt bluebox.se där de säljs små läppbalsam i små askar med design precis som dessa små muffins! Helt underbara, jag har givetvis redan beställt åt mig och som present till min Ester, jag har inge större förhoppningar om innehållet, men vem behöver det med den här förpackningen?